Szülőföldön magyarul

Olvasóink értékelése: / 6
ElégtelenKitűnő 

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 2012. március 15-től meghirdette a Szülőföldön magyarul című pályázatát a nevelési, oktatási, tankönyv és taneszköz, illetve hallgatói támogatás igénylésére. A pályázat célja a Kárpát-medencei magyarság nemzeti azonosságtudatának megerősítése a szülőföldön folyó magyar nyelvű oktatás és nevelés támogatása révén. A pályázatok beküldési határideje (postabelyegző dátuma) április 30. Nevelési, oktatási, valamint tankönyv és taneszköz támogatásban részesülhetnek azok a magyar óvodás és iskolás gyerekek, akik magyar nyelvű képzésben vesznek részt.

A támogatás összege: 22.400 Ft-nak megfelelő RON. Hallgatói támogatásban részesülhetnek azok a nappali tagozatos egyetemisták, akik Romániában működő felsőoktatási intézményben alapfokú vagy magiszteri tanulmányaikat egészben vagy részben magyar nyelven folytatják. A támogatás összege: 2.800 Ft-nak megfelelő RON. A pályázatból kizárják azokat az alap- vagy középfokú oktatási intézményben tanulókat, akik a 2011/2012. tanév első félévében több mint 50 igazolatlan órát halmoztak fel.

A pályázati űrlap letölthető a www.szulofoldonmagyarul.ro honlapról és kizárólag postai úton, ajánlott levél formájában, egy eredeti példányban, zárt borítékban kell eljuttatni a pályázati csomagot tartalmazó borítékon feltüntetett címre:

UCDMR–RMPSZ
„Szülőföldön magyarul” - Pályázati Iroda,
530241 Miercurea Ciuc, Str. Topliţa, nr. 20,
Jud. Harghita

Módosítás: (2012. március 20. kedd, 10:56)

 

Hozzászólások  

 
0 #1 Szemes Terézia 2012-06-27 10:40
Nagyon szépen koszonom az eddigi támogatásukat,n agyon sokat segítettek rajtam aki egyedůl nevel két 7-8éves kislányt.Csak annyit szeretnénk megtudni, igaz e ,hogy most júniusban utalják a kovetkezo osszeget a kislányok számlájára?Kérem ha lehet kůldjenek egy e-mailt.Nagyon szépen koszonom.Udvolettel Szemesné
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés