Kopjafa Magyarosi Árpádnak

Olvasóink értékelése: / 15
ElégtelenKitűnő 

 

 

Mindenszentek napján a néhai Magyarosi Árpádnak állítottak kopjafát a szovátai temetőben.

 

A Boliviában titkosrendőrség által még tisztázatlan körülmények között megölt szovátai fiatalembernek Magyarországról hozott emlékoszlopot egykori barátja, a szintén Erdélyből elszármazott Barabás Botond. A kopjafa faragására Demeter Enikő udvarhelyi származású fafaragót kérte fel.

 

Szovátán Hegyi Mihály alpolgármester karolta fel a kezdeményezést. Az önkormányzat helyet biztosított a kopjafának, és elvégezte a szükséges munkálatokat.

 

"Hiányoznak a hegyeim." - áll rajta a felirat, idézve Magyarosi Fiúka immár jelképessé vált szavait.

 

 

 

 

 

 

                  Barabás Botond

 

"Nyugtalan lelke vitte előre. Megnyugodni hazatért szülőföldjére." Ezt már a kopjafaállító barát mondja el nekünk a hátoldalon.

 

Tiszteletre méltó e baráti gesztus, ami azt is jelzi, hogy Fiúka nem tűnt el nyomtalanul. Emléke ott él sokak szívében, akik kedvelték, szerették, mert olyan embernek ismereték, akiben értéket láttak.

 

A kopjafa előtt elhelyezett gyertyák, mécsesek jelzik, hogy néhányan már felfedezték az egy nappal korábban emelt emlékfát, s ily módon kifejezték tiszteletüket az egykori ismerős vagy rokon – netán barát – emléke, egy megpróbált fiatal élet iránt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Módosítás: (2011. november 03. csütörtök, 01:40)

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés